Digestion and absorption
44. Which of the following vegetarian meals will supply all essential amino acids in correct proportions for synthesizing human proteins?
A. Spinach and beans
B. Com and rice
C. Beans and rice
D. Peas and beans
Answer: C
_______________________
45. Vitamin-containing cobalt cyanide linkage is
A. A
B. B1
C. B6
D. B12
Answer: D
_______________________
46. Recently discovered vitamin having anti-cancer properties is
A. Vitamin B5
B. Vitamin B15
C. Vitamin B17
D. Vitamin Q
Answer: C
_______________________
47. Tonics made out of the liver are very effective in curing hnemopoietic disorder because
A. They contain proteins
B. They contain RBCs
C. They contain bile juice
D. They contain vitaniin B12
Answer: D
_______________________
48. Find the odd one out
A. Vitamin K, prothrombin
B. Zinc, carbonic anhydrase
C. Vitamin B1, paralysis
D. Sulfur, phosphatase
Answer: D
_______________________
49. The people dependent exclusively on maize diet , are more likely to suffer from
A. Pellagra
B. Rickets
C. Beriberi
D. Pernicious anaemia
Answer: A
_______________________
50. Pernicious anaemia is caused by deficiency of vitamin
A. B1
B. B12
C. C
D. D
Answer: B
_______________________
51. A man is said to be starving when
A. Food that he eats does not meet the loss of energy
B. Food that he eats meets the loss of energy
C. He begins to store reserve food
D. None of these
Answer: A
_______________________
52. The black tongue disease in dogs is associated with the deficiency of
A. Menadione
B. Niacin
C. Retinol
D. Calciferol
Answer: B
_______________________
53. Maximum number of teeth in a eutherian mammal is
A. 50, Opossum
B. 44, Horse
C. 36, Lemur
D. 34, Kangaroo
Answer: A
_______________________

No comments:
Post a Comment